0251 22 95 75

Installatieaanpassingen

installatieaanpassingen
Geheel vrijblijvend!
contact opnemen

Aanpassingen aan de drinkwaterinstallatie
In Nederland rekenen we op veilig drinkwater. En dat is niet zonder reden. De meeste van onze drinkwaterinstallaties zijn prima aangelegd én onderhouden en zijn hierdoor volkomen veilig. Toch zijn er situaties denkbaar waarin installatieaanpassingen gewenst zijn. Bijvoorbeeld wanneer installaties verouderd zijn of wanneer de functie van een gebouw verandert (denk aan de vele kantoorpanden in de Randstad die in de afgelopen jaren getransformeerd zijn tot studenten- en starterswoningen). Maar ook wanneer delen van de installatie minder tot niet worden gebruikt zijn installatieaanpassingen nodig. Zo voorkomen we dat legionella of andere micro-organismen de kans krijgen zich te ontwikkelen in deze niet gebruikte leidingdelen en ongebruikte tappunten. Daarnaast zorgen we met installatieaanpassingen dat de hoeveelheid beheersmaatregelen én de bijbehorende kosten beperkt blijven.

Van risicoanalyse tot installatieaanpassingen en periodiek beheer
Met goed beheer voorkomen we besmettingen met legionella en andere bacteriën, virussen en schimmels. Het stappenplan van Bcool:

  1. middels een risicoanalyse brengen we in kaart of de drinkwaterinstallatie voldoet aan wettelijke eisen
  2. op basis van de bevindingen maken we een beheersplan
  3. we verzorgen eventuele installatieaanpassingen, voeren keerklepcontroles uit en nemen watermonsters
  4. desgewenst kun je ook de periodieke beheersmaatregelen aan Bcool uit handen geven. Wij nemen contact op zodra het tijd is voor de volgende controle. Zo heb jij er geen omkijken naar.

Voorkom onveilige situaties
Zorg voor legionellapreventie met een optimaal werkende drinkwaterinstallatie. Laat de installatie en de daarin aangebrachte beveiligingen periodiek controleren en waar nodig aanpassen door het team van Bcool! Vanzelfsprekend vallen ook de monstername en laboratoriumanalyse onder onze expertise. Een overzichtelijk rapport geeft na elke controle inzicht in alle meetgegevens.

Alles onder een dak
Waar andere partijen vaak ofwel het uitvoeren van risicoanalyses en het opstellen van beheersplannen ofwel het installatiewerk, installatieaanpassingen en het uitvoeren van de beheersmaatregelen voor hun rekening nemen, krijg je bij Bcool het hele pakket. Zo heb je één aanspreekpunt en ben je zeker van goed advies én vakkundige uitvoering van installatieaanpassingen en beheersmaatregelen. Het spreekt voor zich dat we volledig op de hoogte zijn van de nieuwe NEN 1006, de Nederlandse norm voor leidingwaterinstallaties. Ga voor veilig drinkwater. Laat ook installatieaanpassingen over aan Bcool. We controleren, repareren en monitoren jouw drinkwaterinstallatie zodat je zeker bent van veilig drinkwater.

Jaarlijkse controle

Jaarlijkse controle verkleint de kans op slecht functionerende onderdelen en lekkages. Heeft u een onderhoudscontract bij Bcool en constateert u toch een defect? Dat is met onze 24-uursservice zo verholpen! Meer informatie? Neem contact op via 0251-229575.

contact opnemen
neem vrijblijvend contact met ons op
geheel vrijblijvend!
Velden met een * zijn verplicht
0251 22 95 75